Film premiat la Berlin, interzis minorilor la București

Urs de argint la Berlin, bulină roșie în România! „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a intrat vineri în cinematografele din România cu precizarea „interzis sub 18 ani”. Diana Cavallioti și Mircea Postelnicu, actorii din rolurile principale, au vorbit la emisiunea „Ca-n filme” despre legătura care s-a format între ei doi în timp ce au lucrat la acest film, dificultățile pe care le-au întâmpinat în construirea personajelor lor, munca alături de regizorul Călin Peter Netzer și despre cum a fost la Berlinală.

2016 a fost foarte bun pentru cinema, iar 2017 a început în forță cu „Ana, mon amour”, recent premiat la Berlin. Regizorul Călin Peter Netzer a declarat că perioada de casting a durat un an, timp în care i-a văzut pe aproape toți actorii români cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Rezultatul a fost pe măsură: Diana Cavallioti și Mircea Postelnicu sunt cei doi actori care au reușit să pună pe ecran o chimie veritabilă. „Ana, mon amour” nu se remarcă doar prin chimie, dar și prin… fizică. În România, filmul este interzis pentru cei sub 18 ani.

„Ana, mon amour” urmărește povestea de dragoste pe parcursul a zece ani dintre Ana, interpretată de actrița Diana Cavallioti, și Toma, interpretat de Mircea Postelnicu. Actorii spun că a existat o chimie între ei doi încă de la început, dar pentru ca relația lor să fie cât mai naturală au locuit împreună o perioadă.

„Și acasă în fiecare zi ne întrebam: în seara asta ce o să facem? Ne-am gândit să invităm prieteni, avem prieteni comuni, să ne uităm la filme. Trebuia să ne uităm și la filme. Aveam un research de făcut. Noi nu ne cunoșteam înainte de casting, ne văzusem prin facultate. Deci cu siguranță dacă era vorba de o idilă romantică, aia se naște în primele trei secunde. Ne-am înțeles extraordinar de bine”, a spus Diana Cavallioti.

„În primul rând este vorba cumva și de o chimie, care există între oameni și în special între actori. Am locuit împreună o perioadă, fiind vorba de o relație de zece ani trebuia să facem ceva astfel încât senzația asta de confort să fie prezentă. Cu siguranță se naște o idilă, dar asta nu înseamnă că este neapărat o idilă romantică. Se naște o legătură specială”, a adăugat Mircea Postelnicu.

Despre regizorul Călin Peter Netzer, actorii au spus că au ajuns să comunice cu el din priviri după lunile de repetiții pe care le-au făcut. Iar aceste repetiții atât de îndelungate i-au ajutat pe cei doi în construirea personajelor pe care le-au avut de interpretat și în înțelegerea scenariului.

„Lunile alea de repetiții m-au ajutat și la cunoașterea personajului Călin pentru că nu se apropie foarte ușor de oameni. În câteva luni am ajuns să comunicăm din priviri cu Călin”, a spus Diana Cavallioti.

„E un om foarte generos, un regizor foarte generos. Din simplul fapt că noi am repetat un an de zile, lucru destul de rar întâlnit în producția unui film și care a ajutat foarte mult și care m-a ajutat foarte mult în procesul acesta de creație al rolului pe care urma să îl interpretez. Am petrecut foarte mult timp, am ajuns să ne deschidem puțin sufletul unul în fața celuilalt”, a adăugat Mircea Postelnicu.

În ceea ce privește Festivalul de Film de la Berlin, pentru Mircea Postelnicu a fost o experiență nouă, „Ana, mon amour” fiind primul său film.

„Fiind primul film la care lucrez, fiind primul festival de film la care particip… am încercat să mă concentrez pe asta, și să mă bucur de acel moment fără să îmi creez așteptări”, a spus actorul.

„Cred că ce o să păstrez în inima mea toată viața sunt aplauzele și ovațiile după ce s-a terminat premiera noastră și ultimele 20 de minute în care era o liniște care vibra. Și momentul în care s-a terminat a fost incredibil”, a adăugat actrița Diana Cavallioti.

sursa: http://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/film/film-premiat-la-berlin-interzis-minorilor-la-bucuresti-682111